Публікації

Показано дописи з грудень, 2018

Скнилівський парк-2

Зображення

Парки Львова

Зображення
Скнилівський Поруч ліс як же ж без неї)

Historia est magistra vitae

Зображення

Бамберг

Зображення

Подорожуємо

Зображення
Бамберг Stadtinfo Ба́мберг  ( нім.   Bamberg ) — місто в  Німеччині  ( Баварія ), над р.  Реґніц , поблизу її гирла (впадає до р. Майн ); 70 тис. мешканців; промисловий центр (численні пивоварні); вищі навчальні заклади (університет); музеї (у тому числі, К. Мая); романські й готичні собори,  кафедральний собор  (XI, XIII ст.) з чудовою скульптурою бамберзького вершника; готичні будинки каноніків, палаци у стилі бароко, собори.

Our partners

Зображення
LvivNews

Святковий настрій у стрічці

Зображення

З Новим 2019 роком!!!

Зображення

Львівський музей етнографії НАН України

Зображення

Гуцульський та Закопанський стиль

Наприкінці XIXст. в країнах Західної Європи поряд із новим напрямком у мистецтві набуває популярність звернення до народної традиційної орнаментики. У Галичині ці тенденції проявилися ще на поч. XXст., базуючись на вивченні класичного і народного декоративно-ужитковго мистецтва. Упродовж перших десятиліть XXст. українська стилістика, як національне відгалуження європейських мистецьких стилів:спершу-сицесії,пізніше-ар деко- проростає у самодостатній мистецький напрямок. Гуцульський стиль-геометричні елементи, закопанський стиль-рослинні мотиви. Значний внесок у розвиток українського стилю зробив Іван Левинський(1851-1919)-видатний архітектор, будівничий, громадський діяч.
Зображення

Ампір

На початку XIX ст., з  утвердженням на престолі Наполеона, у Франції затверджується стиль ампір. Найбільшого розвитку зазнав у декоративно-ужитковому мистецтві.Орієнтуючись на античні культурні надбання, митці надихалися образами військової звитяги,запозиченими з епохи Імператорського Риму. Ще одним джерелом творчого натхнення стали єгипетські архітектурні форми:великі нерозчленовані площини стін і пілонів, масивні геометричні об'єми. У меблярстві-крісла/столики набувають вигляду давньоримських. Характериним також було використання бронзової пластики-підкреслена декоративність,прекрасна якість литва+карбування, гравіювання,гальванічні знаки. Українські твори: фарфоровані вироби Баранівської і Корецької фабрик, де зображені нк. грецькі орнаменти, римський ведут тощо. Цей мистецький напрямок важається кульмінацією і водночас завершальним акордом Класицизму, протривавши у Європі до кінця третього десятиліття XIX ст.

Fescina lente...

Among the fireplace-clocks of late 17th & early 19th cc. in museum collection dominate ones made by French clock-masters at the period of Great French revolution and Napoleon Bonaparte's era. These device had appeared in epoch of Empire  and represent the styling of Napoleon's Emporship that had made influence on all kind of applied art. The artists had turned to ancient Greek and Roman art, to rich antique mythology.
Зображення

Історія...

Зображення
Зображення
Зображення

Бідермаєр

Мистецький стиль сформувався у Німеччині та в Австрійській імперії у 1815-1848рр., як антитеза ідеям французької революції. Цей стиль став уособленням міщанської культури. На теренах України був поширений у Буковині та Галичині. Для цього стилю характерна трансформація класицистичних форм в дусі простоти, інтимності і  доиашнього затишку. Принципи: міцність, доброякісність, зручність, природність. Для архітектоніки-принципи нацистичної простоти і строгості форм. Для художнього склярства характерна складна архітектоніка форма. У декорі домінують рослинні мотиви або пейзажі, виконані емалевим розписом чи технікою гравіювання.

Львівські музеї

Зображення

Яблучно-обліпиховий безалкогольний глінтвейн

Складники: 2 ст. л. обліпихи, 2 ст. л. цукру, 1 яблуко, 1 ст. л. меду, 3-4 зірочки бодьяну, 1 літр води. Як приготувати: обліпиху розтерти з цукром ложкою чи ступкою, можна збити блендером. Яблуко та лимон помити, нарізати кружальцями. Перекласти фрукти в сотейник, додати цукор, мед та обліпиху.  Залити водою, перемішати, поставити на вогонь. Довести до кипіння. Забрати чай з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 10 хв. А далі – насолоджуватись зимовим вечором і планувати свята.

Стоматологія у Львові

Зображення
Відповідно до програми невідкладна допомога до виведення з гострого стану може бути безкоштовно надана усім громадянам. Водночас невідкладна стоматологічна допомога у повному обсязі (до закінчення лікування даного захворювання), профілактичний огляд, терапевтична та хірургічна стоматологічна допомога надається:  дітям,  ветеранам війни (учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни),  інвалідам I і II груп,  вагітним жінкам,  особам, нагородженим знаком «Почесний донор України»,  членам сімей загиблих учасників АТО   пенсіонерам Крім того, передбачені кошти на ортопедичну стоматологічну допомогу з поновленням жувальної спроможності із застосуванням зубних протезів (штамповано-паяні незнімні протези; знімні пластинчаті протези, суцільнолиті та пластмасові конструкції протезів за медичними показаннями) для згаданих раніше категорій населення, крім пенсіонерів.  Пенсіонери повинні заплатити 50% від вартості протезування. Виконавцями Програми з одержання мешканц