Дослідження показали, що кава добре впливає на такі процеси в нашому організмі:
 Покращує стан вистилки (ендотелію) кровоносних судин і тим самим зменшує ризик атеросклерозу. https://bit.ly/2YpUs4w
 На 40% зменшує ризик раку печінки у людей-носіїв вірусу гепатиту С.
 Зменшує прояви викликаного алкоголем панкреатиту.
 В деяких людей, що мають варіант GRIN 2A рецептору глутамату — кава на 18-60% зменшує ризик розвитку хвороби Паркінсона. https://bit.ly/2JCErEf

 В людей, які швидко руйнують кофеїн, тобто “кава на них не діє”, кава знижує розвиток серцево-судинних хвороб.
 Люди, що регулярно та помірно споживають каву, мають на 15% нижчу ймовірність передчасної смерті. https://bit.ly/30eBwYa
 Любителі кави рідше хворіють на діабет, а в діабетиків кава стає на заваді утворенню вісцерального жиру (на животі). https://bit.ly/2Q09sTM
 Кава підвищує тиск і покращує мозковий кровообіг. Але інколи це шкодить здоров’ю. https://bit.ly/2E4EYeA
 Кава стимулює утворення фактору росту нервів BDNF (brain-derived neurotrophic factor). Іншими стимулянтами його синтезу є біг, танці та інтервальне голодування. https://bit.ly/2VodbeO
 Більш відомим ефектом кави є збільшення сфокусованості, боротьба з сонливістю та покращення настрою. Як це працює і перестає працювати трохи далі.
Але кава може шкодити здоров’ю. Спрощено можна описати три ситуації, коли кавоманія стає злом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Anaesthesiology

Лапароскопічна апендектомія