ЗАМІНУ ЦУКРУ МЕДОМ ТА ФРУКТОЗОЮ
На користь фруктози часто можна почути аргумент, що вона не спричиняє різкого викиду інсуліну. Це правда. Саме тому продукти з цим вуглеводом їдять люди з діабетом. Але в решти людей надмірне споживання фруктози може спричинити здуття та хронічні захворювання, наприклад, діабет.
Крім того, фруктозу в організмі може перетравлювати лише печінка. Якщо ж цього цукру забагато — печінка перетворює його на жир.
- Агавовий сироп містить 85% фруктози — більше, ніж звичайний цукор. Він здається нам солодшим за цукор, але споживаючи його, можна набрати зайву вагу чи набути проблем зі здоров’ям.
Замінити білий цукор часто пропонують коричневим тросниковим. Хоча насправді він не натуральніший за цукор із буряків з Вінниччини. Просто буряковий цукор кристалічний і білий, а в тростниковому — домішки.
- Мед не кращий за інші джерела простих вуглеводів. Він так полюбився і надійно закріпився на наших кухнях, бо тривалий час просто не мав альтернатив. Людство довго могло смакувати лише мед та патоку, які, крім того, були ще й дорогими. Мед дає швидкий заряд енергії виснаженій людині. І справді дослідження довели, що швидкі вуглеводи корисні в разі вірусної інфекції. Такий цукровий заряд ми отримуємо, з’ївши морозиво чи вівсянку з сиропом або випивши чай із цукром.
- Солодкі газовані напої містять мальтдекстрозу — цукор, отриманий із крохмалю. Він дешевий і шкідливий — як і всі прості цукри, які миттю підвищують рівень глюкози в крові. Систематичне споживання солодких напоїв збільшує ризики ожиріння або діабету.

Коментарі
Дописати коментар