Слухайтеся свого організму
Варто випробовувати на собі ті чи інші продукти. Ведіть щоденник, записуйте, що з'їли, скільки і як на це відреагували органи травлення. Травну систему треба з періодичністю навантажувати.
Підшлункова не любить(!) солодких фруктів, не любить кислих, бо, як правило, панкреатит супроводжує гастрит з високою кислотністю.
Потрібно відмовитись(!) від редьки,щавлю,часнику,бобових,білоголової капусти,грибів.
А ось свіжі огірки та помідори можна їсти,знявши шкірку.І каву можна, але натще. Додайте до неї трохи молока чи вершків.
Жирне, смажене чи спиртне- у жодному разі!🚩
Коли зникнуть усі клінічні прояви хвороби, поступово можна буде додавати в раціон продути, від яких відмовились.
Важлива у харчуванні - раціональне різноманіття!!!
Підшлункова не любить(!) солодких фруктів, не любить кислих, бо, як правило, панкреатит супроводжує гастрит з високою кислотністю.
Потрібно відмовитись(!) від редьки,щавлю,часнику,бобових,білоголової капусти,грибів.
А ось свіжі огірки та помідори можна їсти,знявши шкірку.І каву можна, але натще. Додайте до неї трохи молока чи вершків.
Жирне, смажене чи спиртне- у жодному разі!🚩
Коли зникнуть усі клінічні прояви хвороби, поступово можна буде додавати в раціон продути, від яких відмовились.
Важлива у харчуванні - раціональне різноманіття!!!
Коментарі
Дописати коментар