МОЗ України😷

МОЗ України пропонує для обговорення наказ «Про внесення змін  до Державних санітарних норм і правил утримання  територій населених місць». 
*Нові норми зобов’язуватимуть при проектуванні, будуванні та утриманні територій облаштовувати широкий (120 см) і пологий з’їзд з тротуару чи велодоріжки; пандус з належною шириною та ухилом або ліфт на кожному з виходів підземних і надземних пішохідних переходів; лави для сидіння вздовж вулиць (кожні 300 м); паркувальні стовпчики або інші перепони для в’їзду машин в пішохідну зону.
*Також після ухвалення документу має стати більше громадських туалетів, а вбиральні без каналізації будуть заборонені через небезпеку забруднення ґрунту та підземних вод. Натомість потрібно буде облаштовувати локальні очисні споруди.
*Також обов’язковим стане сортування сміття і сміттєві урни через кожні 60 метрів. Сміттєві контейнери будуть роздільними і обов’язково з кришками. Будуть також і норми накопичення сміття. Урни для сміття мають бути на кожному з кутів перехресть вулиць, а також біля зупинок громадського транспорту, входів до метро, вокзалів, підземних переходів, громадських будівель та споруд. 
*Після ухвалення змін палити траву і листя буде заборонено.
*Посипати дороги піском і сіллю від ожеледиці також буде заборонено.
міни передбачають, що пішохідні переходи та зони очікування пішоходів потрібно очищати від снігу та ожеледі до твердої поверхні. Мінімальна ширина розчищення тротуару – 120 см, а на вулицях з великим потоком пішоходів (більше 500 осіб/годину) – на всю ширину тротуару.
*Також у МОЗ хочуть заборонити обрізати дерева «для омолодження». Така обрізка зменшує розмір крони дерева і погіршує процес очищення повітря та значно зменшує площу затінених територій.
Висаджуватимуть лише ті дерева, що відповідають певним характеристикам, зокрема – сформована крона і стійкість до загазованості. При цьому слід враховувати такі показники як пило- і водопоглинання, створення тіні, вироблення кисню, затримка вологи, відповідно до кліматичних зон.
*Окрім того, увесь ґрунт в населених місцях має бути покритий газоном, багаторічними рослинами, пристовбурними решітками або мульчою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Лапароскопічна апендектомія

Anaesthesiology

Stress und seine Folgen