Податкова знижка


Витрати на лікування. Це дуже індивідуальний показник, який залежить від багатьох факторів і може коливатись у значних межах. Однак відштовхуючись від проведеного дослідження 2016 р. – “Індекс здоров’я. Україна”, організованим  Міжнародним фондом “Відродження”, Київським міжнародним інститутом соціології та Школою охорони здоров’я Національного університету “Києво-Могилянська академія” для щорічного визначення фактичного рівня задоволеності громадян України медичною допомогою. Можемо підрахувати, скільки коштів витрачає українська сім’я на лікування щорічно.
Зокрема з’ясовано, що в середньому при амбулаторному зверненні лікар призначав пацієнтам в середньому 4 лікарських препарати. Середня вартість придбаних ліків складала 822 грн. Пацієнтам на стаціонарі призначали 6 препаратів. Середній розмір сумарних витрат на ліки (придбаних в лікарні або куплених самостійно в аптеці) у випадку госпіталізації становив 2892 гривні. Якщо припустити, що кожен член сім’ї хоча б по одному разу були на амбулаторному і стаціонарному лікуванні то сумарна сума витрат на лікування складе – 14 856 грн/рік. З яких близько 2220  грн. (15% від витраченої суми) можна повернути в якості податкової знижки.
Витрати на навчання. Середня вартість навчання у Вузах України значно коливається в залежності від престижності та спеціальності і може становити від 4000 до 30 000 грн. Якщо, для прикладу взяти, що навчання двох дітей буде коштувати 15 000/рік то повертати від держави щороку можна 2250 грн. За п`ять років навчання cума повернення складе 11250 грн.
Витрати по договору довгострокового страхування життя. Батько офіційно працевлаштований і є власником полісу довгострокового страхування життя. Припустимо, що його місячний дохід складає 10 000 грн. А сума страхових внесків щороку складає 6000 грн. Таким чином, скориставшись можливістю податкової знижки він зможе повертати 1080 грн/рік.
Підсумовуючи лише за цими трьома показниками (витрати на лікування, витрати на навчання дітей, та витрати по договору довгострокового страхування) звичайна українська сім’я може  за декілька років  повертати до 20 000 грн. сплачених податків скориставшись податковою знижкою.
  1. Складіть заяву за зразком  у двох примірниках.
  2. Заява та весь пакет документів подайте особисто (в цьому випадку вимагайте, щоб на другому примірнику заяви поставили дату і штамп).
Пам’ятайте, якщо Ви не скористалися правом на податкову знижку за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Лапароскопічна апендектомія

Anaesthesiology

Stress und seine Folgen