Montenegro


Цікаві факти про Чорногорію

1. Протяжність пляжів Чорногорії складає 73 км. При цьому щороку країну відвідує близько 15 млн туристів зі всього світу. 
2. Щоб залучити ще більше туристів, уряд країни прописав в конституції, що Чорногорія є "екологічною державою". В даний момент заповідною зоною є 81 % території країни. Основними є національні заповідники Дурмітор, Ловчен, Біоградская гора, Скадарське озеро і Проклетье. 
3. Столиця Чорногорії Цетіньє, однак найбільше місто країни і ділова столиця - Подгоріца.
4. Країна стала повністю незалежною лише в червні 2006 року. В останні кілька десятків років Чорногорія була відсталою республікою Югославії. Зараз же, дякуюючи туристам, в країні щорічно відзначається економічне зростання.
5. Любителям природи варто обов'язково відвідати Чорногорію. Тут, наприклад, знаходиться найглибший каньйон в Європі і одночасно другий по глибині каньйон в світі - це каньйон річки Тара. Його глибина становить 1300 метрів. До речі, річка Тара є найчистіша у всій Європі. Кажуть, що з неї можна пити без всяких наслідків для організму. 
6. А ще, в Чорногорії росте найстаріше на планеті оливкове дерево. Росте воно у місті Бар. Вік дерева на думку вчених перевищує 2000 років. 
7. Клімат Чорногорії теж намагається здивувати. Тут є село, яке вважається найдощовитим місцем у Європі. Знаходиться воно на горі Орьен.
8. Річка Бояна єдина річка в світі, яка тече в обох напрямках. А ще раніше це була єдина судноплавна річка в Чорногорії.
9. У Чорногорії знаходиться найвищий автомобільний міст у Європі - міст Джурджевича Тара з висотою в 166 метрів.
10. У Чорногорії (місто Котор) знаходиться найвужча вулиця в світі з назвою - "Дозволь, мені пройти".

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Лапароскопічна апендектомія

Anaesthesiology

Stress und seine Folgen