Ми-це наш мозок

Бадьора кома/coma vigilie-апалічний синдром.Відмова всіх функцій півкуль ГМ при збереженні функції проміжного мозку, мозкового стовбура та СМ, зумовлена або тривалою гіпоксією або ЧМТ.
Біполярний розлад-маніакально-депресивне захворювання.
Глибинні електроди-наступний етап розвитку стереотаксичних операцій, де також можна скасувати стимуляцію, видаливши електроди.
Гліальні клітини-опорні клітини, які беруть на себе функції забезпечення та очищення, а також захисні завдання. У людському мозку к-сть гліальних клітин вища, ніж нейронів у 10-50 разів.
Ендокринні дизраптори-природні/синтетичні хімічні сполуки, що потрапивши у довкілля, на основі своєї подібної дії до гормонів порушують баланс гормональної чи енлокринної системи.
Конфабуляції-перекриття провалів у пам'яті про нещодавні події вигадиними історіями чи хибною інформацією, яка не стосується даної ситуації, проте оповідач вважає її цієї миті правдивою.
Лікарі SCEN-Нідерланди-проект для підтримки консультування з приводу евтаназії, запущений 1997 року в Амстердамі. Лікарі надають консультацію своїм колегам у питаннях паліативної допомоги смертельно хворим пацієнтам або офіційно консультувати щодо конкретних прохань умертвлення. Це вони роблять на додаток до своєї основної практики сімейного лікаря.
Мієлін-ізолююча оболонка нервів. Через високий вміст ліпідів і відносно малу частку протеїну, макроскопічно виглядає "білим", а менш мієлінізовані-"сірою субстанцією."
Мозкова смерть-пацієнт, в якого однозначно згасли всі функції півкуль, мозочка,мозкового стовбура.
ПравилоМакНотона-британський парламент встановив для англійського права межі неосудності, що позначає стан афекту.
Синдром Гешвінда-порушення особистості та поведінки з епілепсією скроневої ділянки. Клініка-підвищена дратівливість,гіперсексуальність.
Синдром Туретта-мимовільні моторні тики і вокальні тики, яка часто проявляється 7-14 роки життя.
Синдром ізоляції-стан людини, яка при повній свідомості через параліч тіла не в змозі спілкуватися із зовнішнім світом ні з допомогою мови, ні за допомогою рухів, а тільки через моргання, вертикальні рухи очного яблука або через тзв мозково-ПК інтерфес.
Сліпе дослідження-форма досліду, при якому контрольні й дослідні групи перемішуються і учасники не знають до якої з груп вони належать. При подвійному сліпому дослідженні дослідники теж не знають , до якої з груп належать учасники.
Такі заходи повинні убезпечити дослідження від очікувань і викликаної ними поведінки.
Прозопагнозія-втрата здатності ідентифікувати інших осіб за їхнім обличчям.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Лапароскопічна апендектомія

Anaesthesiology

Stress und seine Folgen